Klant van Vodafone? Grote kans dat je telefoon vandaag problemen heeft met internetten en bellen

Gebruikers van Vodafone kunnen deze morgen met een storing kampen. Foto: EPA

Telecomprovider Vodafone Nederland heeft last van een landelijke storing, meldt het bedrijf op de sociale mediakanalen.

In een bericht op de website laat Vodafone weten dat de mobiele verbinding „momenteel niet optimaal is”. Daardoor kunnen klanten problemen hebben met bellen en het gebruik van mobiel internet. Volgens data van allestoringen.nl begonnen de problemen dinsdagochtend even na 8 uur.

Klanten die melding maken van de storing, geven aan dat ze niet meer mobiel kunnen internetten. Er zijn problemen met zowel 4g als 5g-internet. Ook de Vodafone App werkt niet.

Oorzaak onbekend

Het is niet duidelijk wat de precieze oorzaak is van de storing en hoe lang deze gaat duren. Vodafone zegt op Twitter tegen klanten alles te doen om de storing zo snel mogelijk te verhelpen.

Mobiel bellen en internetten via 2G werkt wel. Deze verbinding maakt de telefoon echter niet automatisch als de reguliere verbinding wegvalt. Klanten moeten dit handmatig op hun toestel aanpassen, aldus een woordvoerder van Vodafone.

Ook Hollandsnieuwe, een dochtermerk van VodafoneZiggo, heeft last van de storing. ‘Het kan zijn dat je last hebt van een storing. We werken hard aan een oplossing. Je hoeft hiervoor geen contact op te nemen met onze klantenservice. Sorry voor het ongemak’, staat op de website van de provider.

Nieuws

Meest gelezen

menu