Koninklijke Horeca Nederland wil minimaal 5,1 miljard euro om horecaondernemers te ondersteunen

Onder andere door de tijdelijke sluiting van horeca, zitten veel Groningers zonder inkomsten. Het gemeentebestuur moet hen helpen, vinden VVD, PVV, Stadspartij voor Stad en Ommeland en SP.

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) wil minimaal 5,1 miljard euro voor noodmaatregelen om horecaondernemers te ondersteunen nu ze de deuren moeten sluiten.

'Door de nieuwe overheidsmaatregelen loopt het omzetverlies snel op en komen veel horecaondernemers direct in acute liquiditeitsproblemen, de vaste lasten blijven immers vooralsnog bestaan terwijl de inkomsten volledig wegvallen', aldus de KHN in een persbericht.

Het geld kan worden ingezet voor een 'snelle en toegankelijke' werktijdverkortingsregeling en het borgen van het inkomen van zelfstandige ondernemers door uitstel van betaling van (voorlopige) aanslagen inkomstenbelasting.

Uitstel

Daarnaast wil de KHN onder meer uitstel van btw-afdrachten, renteloze overbruggingskredieten om vaste lasten te kunnen financieren met lange aflossingstermijnen en uitstel ontheffing van betaling van belastingen, zowel landelijke als lokale belastingen.

Nieuws

Meest gelezen

menu