'Zelfs na jaren sparen woon je noodgedwongen nog bij je ouders.' Starters zijn de dupe van gekte op de huizenmarkt, waar de prijzen het snelst stijgen in 21 jaar tijd

Starters zonder een flinke zak spaargeld zijn vrijwel kansloos op de huidige woningmarkt, waar record na record sneuvelt. Hun situatie verbetert pas als het aanbod groter wordt.

Oud en jong hebben hun buik vol van de hoge prijzen op de woningmarkt. Alleen als het aanbod groter wordt, keert de rust terug zegt makelaar Sjirk de Jong.

Oud en jong hebben hun buik vol van de hoge prijzen op de woningmarkt. Alleen als het aanbod groter wordt, keert de rust terug zegt makelaar Sjirk de Jong. Foto: archief Venema Media

Dat zegt Sjirk de Jong, woordvoerder van makelaarsorganisatie NVM in Groningen. Hij reageert op het nieuws van het CBS en het Kadaster dat de gemiddelde koopwoning afgelopen jaar ruim 15 procent duurder was dan in 2020. In Groningen en Drenthe was die stijging zelfs nog groter met respectievelijk 17,4 en 18,5 procent. Het is de grootste prijsstijging in 21 jaar en het einde is nog niet in zicht. Tegelijk worden er steeds minder huizen verkocht; het aanbod droogt op en kopers lijken af te haken.

Nieuws

menu