Kwart van de huishoudens wisselde van energieleverancier en bespaart zo 400 euro stookkosten

Steeds meer mensen hebben een slimme thermostaat in huis, waarmee de verwarming wordt afgestemd op het leefpatroon van de bewoners. Foto: ANP/HH

 Ruim een kwart van de huishoudens is in de periode april 2020 en april dit jaar van energieleverancier gewisseld, meldt de Autoriteit Consument en Markt.

 Ruim een kwart van de huishoudens is in de periode april 2020 en april dit jaar van energieleverancier gewisseld, meldt de Autoriteit Consument en Markt. De consumentenwaakhond constateert dat mensen zo flink konden besparen.

Besparing kan oplopen tot 400 euro

Daarmee ligt het aantal overstappers bij energiemaatschappijen nagenoeg gelijk aan een jaar eerder. De ACM stelt vast dat een overstap goed kan zijn voor de portemonnee. De besparing kan oplopen tot 400 euro per jaar.

Daarnaast kan overstappen volgens de ACM ook helpen bij het verduurzamen van de energievoorziening. Uit cijfers van de ACM blijkt dat 78 procent van de consumenten stroom met een groen label afneemt.

Betere info over prijswijzigingen nodig

Verder blijkt uit jaarlijks onderzoek dat bij een overgrote meerderheid van de consumenten, 81 procent, maatregelen zijn getroffen om de woning te verduurzamen zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie of HR++ glas. Ongeveer een kwart van de consumenten heeft een slimme thermostaat of zonnepanelen.

Verder roept de ACM energieleveranciers op consumenten op een juiste wijze te informeren over prijswijzigingen. Daar komt volgens de toezichthouder een beetje de klad in.

Nieuws

Meest gelezen

menu