Landelijke pinstoring bij supermarkt Albert Heijn. Neem contant geld mee als je boodschappen wilt doen bij de AH

Bij de winkels van Albert Heijn, Gall & Gall en Etos kan momenteel niet gepind worden door een storing. Foto: Diede Hoekstra

Albert Heijn heeft vanochtend te maken met een landelijke pinstoring. Ook bij winkels van Albert Heijn To Go, Etos en Gall & Gall kan niet gepind worden. Dit bevestigt een woordvoerder van de supermarktketen.

Momenteel werkt de keten samen met KPN aan een snelle oplossing. Het is nog niet bekend wat de oorzaak van de storing is en tot hoe lang deze ongeveer zal duren. 

Contant geld mee

,,Het is vervelend, zeker in deze tijd waarin bijna niemand nog met contant geld betaalt”, reageert de woordvoerder. ,,We roepen klanten op om contant geld mee te nemen en het betalen zo coronaproof mogelijk te doen.”

In juni vorig jaar had Albert Heijn ook te maken met een pinstoring. Die storing werd veroorzaakt door een firewall van KPN, maar het is niet zeker of dit opnieuw de aanleiding is. Deze firewall filtert het dataverkeer en houdt daarmee ‘verkeerde’ data tegen. Deze viel uit en blokkeerde hierop alle communicatie.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Economie
menu