Lekker stoelverwarming aan? Fabrikanten laten je maandelijks betalen voor functies die jouw auto al heeft

Lekker de stoel- en stuurverwarming aanzetten? Dan eerst een abonnement afsluiten. Het nieuwe verdienmodel van autofabrikanten wordt niet gewaardeerd.

Lekker de stoel- en stuurverwarming aanzetten? Dan eerst een abonnement afsluiten. Het nieuwe verdienmodel van autofabrikanten wordt niet gewaardeerd. Foto: 123RF

Vroeger was het simpel: een nieuwe auto had stoelverwarming of niet. Maar sinds kort is er een derde optie. Fabrikanten laten je maandelijks betalen voor een functie die jouw auto eigenlijk al heeft. Voor fabrikanten een gouden kans om extra geld te verdienen. Maar voor autobezitters kunnen de kosten aardig oplopen.

BMW introduceerde vorig jaar abonnementen op opties en kreeg daar meteen gedonder mee. Op internet werd zo afkeurend gereageerd op het feit dat autobezitters moesten gaan betalen voor opties die ze technisch gezien al hadden, dat het Duitse merk zich genoodzaakt voelde om op Twitter te reageren. „BMW’s die zijn besteld met stoelverwarming hebben stoelverwarming”, schreef de internationale pr-afdeling. „Dat was zo en is nog steeds zo. Daarvoor hoef je niks bij te betalen.”

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's