Loonstrijd bij glasvezelfabrikant verhardt zich. Personeel Electric Glass Fiber in Westerbroek gaan opnieuw staken

Het loonconflict bij glasvezelproducent Electric Glass Fiber NL in Westerbroek verhardt zich. Vrijdagmiddag legde een groot deel van het personeel het werk opnieuw neer, nadat eerdere acties weinig indruk hadden gemaakt. Hoe nu verder?

Een rondleiding in de glasvezelfabriek in Westerbroek , toen nog onderdeel van het PPG-concern. Werknemers van Electric Glass Fiber NL voeren al geruime tijd actie voor een betere cao.

Een rondleiding in de glasvezelfabriek in Westerbroek , toen nog onderdeel van het PPG-concern. Werknemers van Electric Glass Fiber NL voeren al geruime tijd actie voor een betere cao. Foto: archief DvhN

Na het verlopen van een ultimatum en een eerdere werkonderbreking van vier uur bij EGFNL (voorheen PPG en daarvoor Silenka), legde een groot deel van het personeel vrijdagmiddag het werk neer voor 24 uur. De bonden zeggen dat de producent structureel te weinig betaalt aan de ongeveer 280 medewerkers. Die zouden honderden euro’s minder verdienen dan bij vergelijkbare bedrijven. En dat terwijl veel medewerkers al tientallen jaren bij het bedrijf werken.

Nieuws

menu