Na aanscherpen coronamaatregelen: Finale Drentse ondernemersprijs naar volgend jaar

De finalisten van Drentse Onderneming van het Jaar 2020.

De finale van Drentse Onderneming van het Jaar 2020 wordt vanwege de aangescherpte coronamaatregelen uitgesteld naar februari volgend jaar.

Dat maakt bestuursvoorzitter Martin Schoonheim donderdag bekend.

De finale zou op 24 november worden gehouden in een hybride bijeenkomst vanuit de Meppeler schouwburg Ogterop. De drie finalisten Bork Groep uit Stuifzand, Olijslager Groep uit Emmen en Miron Violetglass uit Hoogeveen zouden er om de eer strijden.

Theaters twee weken dicht

Deze week maakte het kabinet strengere maatregelen bekend om de tweede coronagolf verder in te dammen. Zo gaan onder andere theaters twee weken dicht.

,,Op 24 november zou Ogterop net weer open kunnen zijn, maar je weet niet hoe de wereld eruit ziet na 18 november’’, zegt Schoonheim.

Werk jury beperkt

Belangrijker nog dan de eventuele beschikbaarheid van een theater maken de aangescherpte regels het werk van de jury lastig.

Schoonheim: ,,Normaal gesproken is dit een drukke tijd voor zowel jury als de drie finalisten. Het is een tijd van bedrijfsbezoeken en bedrijven zelf die zich presenteren op weg naar de finale. Dat is allemaal heel lastig uit te voeren met de strengere regels.’’

Alles bij elkaar is besloten de finale uit te stellen. ,,In februari hopen we op een goede herkansing.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Economie
menu