Nederland is kampioen recycling. We zamelen meer papier, plastic en glas in dan de rest van Europa. 'Door inzameling en hergebruik vermindert de afvalberg'

Er zijn vorig jaar veel meer plastic verpakkingen ingeleverd dan in het jaar daarvoor. Ook de inzameling van glas, papier en karton in ons land liep goed. De industrie vermoedt een corona-effect.

Nederland is kampioen recycling. Op de foto een glasrecyclingbedrijf in Heijningen, waar grote hoeveelheden glas worden verwerkt.

Nederland is kampioen recycling. Op de foto een glasrecyclingbedrijf in Heijningen, waar grote hoeveelheden glas worden verwerkt. Foto: archief ANP/Sem van der Wal

Het Afvalfonds Verpakkingen meldt dat de recycling van plastic verpakkingen in 2020 fors toenam van 54 naar 66 procent. De verwachting is echter dat het percentage weer afneemt als er straks weer meer mensen naar kantoor gaan. ,,Het is natuurlijk prachtig dat de hoeveelheid ingezamelde verpakkingen toeneemt, maar het ligt in de lijn der verwachting dat dit ook weer zal afnemen als mensen minder thuiswerken’’, zegt directeur Hester Klein Lankhorst van het Afvalfonds.

Vacatures

Medewerker contractbeheer Bedrijfsafval

Omrin Bedrijfsafval

Physiotherapeut

Therapiezentrum Janssen

Voorzitter Bestuur IMG

Galan Groep