Miljoeneninjectie voor oude BioMCN-fabriek in Delfzijl. Chemiereus OCI investeert honderden miljoenen in uitbreiding van productie biomethanol

De baas van de methanoldivisie van multinational OCI, Bashir Lebada, is in Delfzijl om te praten over nieuwe miljoeneninvesteringen in het bedrijf BioMCN. 'De chemische industrie moet vergroenen, ze kan niet op deze voet verdergaan'.

De baas van de methanoldivisie van multinational OCI, Bashir Lebada, is in Delfzijl om te praten over nieuwe miljoeneninvesteringen in het bedrijf BioMCN. 'De chemische industrie moet vergroenen, ze kan niet op deze voet verdergaan'. Foto: Duncan Wijting

Chemiebedrijf OCI wil miljoenen investeren in dochter OCI Methanol Europe (OME), voorheen BioMCN in Delfzijl. Plan is om de fabriek, die op dit moment in de mottenballen ligt, uit te breiden en duurzame methanol te gaan produceren voor de chemische industrie en de scheepvaart.

Bij de productie van de duurzame methanol in Delfzijl worden straks naast groene waterstof vooral restafval zoals houtsnippers en andere plantaardige afvalstromen (2000 ton per dag) als grondstof gebruikt. Daarvoor is dan geen geïmporteerd aardgas uit Noorwegen en Rusland meer nodig. Op die manier wordt een bijdrage geleverd aan de vergroening van de chemische industrie.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's