Nieuwe exploitant De Smaak van het Noorden geeft De Puddingfabriek in Groningen opfrisbeurt

De Puddingfabriek in 2010. Foto: Wikimedia Commons

De Smaak van het Noorden is de nieuwe exploitant van De Puddingfabriek in Groningen. Het cateringbedrijf uit Groningen geeft de evenementenlocatie in de Viaductstraat bovendien ‘een flinke opfrisbeurt’. Met aandacht voor de geschiedenis voor het gebouw.

De Smaak van het Noorden heeft de exploitatie van De Puddingfabriek per 1 augustus overgenomen. ‘We waren al een tijdje op zoek naar een eigen locatie, omdat dat voor een cateraar gewoon veel voordelen heeft’, licht Sascha Bouwknegt van De Smaak van het Noorden in een persbericht toe.

‘Naast een aantal praktische zaken moest het echter ook een gebouw zijn dat bij ons past qua karakter en uitstraling. De Puddingfabriek pas perfect in het plaatje.’

‘Bovendien kennen we de mogelijkheden van het gebouw goed, omdat we hier al jarenlang regelmatig de catering verzorgen. Dus toen deze kans zich voordeed, hoefden we niet lang na te denken.’

Zelfstandig bedrijf binnen De Smaak

De Puddingfabriek worden een zelfstandig bedrijf binnen De Smaak van het Noorden. ‘Peter Kooistra, de nieuwe locatiemanager, is mede-eigenaar, en zal dus ook echt als ondernemer in de zaak staan’, vult Bouwknegts compagnon Gijs Raat aan.

Instant pudding van de lopende band

De Smaak van Noorden geeft De Puddingfabriek een ‘flinke opfrisbeurt’. Daarbij komt de geschiedenis van het gebouw, waar vroeger instant pudding van de lopende band rolde, meer tot uitdrukking. Onder meer met een aantal afbeeldingen van de hand van kunstschilder Arnout van Albada.

De nieuwe look van De Puddingfabriek wordt woensdag 26 augustus (in beperkte kring) gepresenteerd.

Nieuws

Meest gelezen

menu