De nieuwe kabelfabriek die in de Eemshaven wordt gebouwd is onmisbaar voor nieuwe windparken op zee. 'De vraag naar kabels is explosief gestegen'

In de Beatrixhaven in de Eemshaven is de bouw begonnen van een nieuwe fabriek voor het bedrijf TKF, waar vanaf volgend jaar kabels worden gemaakt voor windturbines op zee.

In de Beatrixhaven in de Eemshaven is de bouw begonnen van een nieuwe fabriek voor het bedrijf TKF, waar vanaf volgend jaar kabels worden gemaakt voor windturbines op zee. Foto: Dura Vermeer

Dura Vermeer en Friso Bouwgroep zijn in de Eemshaven begonnen met de bouw van een nieuwe kabelfabriek. Daar wordt vanaf 2024 jaarlijks 1200 kilometer elektriciteitskabel geproduceerd, bedoeld om windturbines op zee met elkaar te verbinden.

De nieuwe productielocatie voor de Twentsche Kabelfabriek (TKF) uit Haaksbergen wordt gebouwd aan de zware ladingskade in de Beatrixhaven, op een terrein van zeven hectare nabij de plek waar de veerboot naar Kristiansand is afgemeerd. De bouwers zijn nog bezig met het grondwerk, maar over enkele weken gaan ze de lucht in en begint het werk aan de staalconstructie voor de fabriek. De nieuwbouw wordt eind dit jaar opgeleverd.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's