Nieuwe start: vijftien akkerbouwers in Drenthe zaaien boekweit in (ooit het belangrijkste voedsel in een groot deel van oost-Nederland.

Op 25 akkers in Drenthe wordt dit jaar door vijftien akkerbouwers voor het eerst weer boekweit geteeld, een gewas dat vroeger wijdverbreid was in Drenthe.

Boekweit werd vroeger veel in ons land verbouwd, maar tegenwoordig wordt het geïmporteerd. In Drenthe wordt nu op kleine schaal weer begonnen met het verbouwen van het gewas.

Boekweit werd vroeger veel in ons land verbouwd, maar tegenwoordig wordt het geïmporteerd. In Drenthe wordt nu op kleine schaal weer begonnen met het verbouwen van het gewas. Foto: archief Corné Sparidaens

De Drentse landbouwgedeputeerde Henk Jumelet gaf donderdagmiddag in Nieuw-Balinge de aftrap voor het proefproject. Het initiatief komt van de Boer Burger Natuur Drenthe coalitie, een samenwerking van burgers, boeren, overheid en natuurorganisaties. De provincie en natuurorganisaties zien mogelijkheden voor de inpassing van de boekweitteelt in en rond natuurgebieden.

Vacatures

CNC Verspaner

Metaaldraaierij Dondorff

Proces Operators

EOC Nederland

Doktersassistent(e) 16 uur

Huisartsenpraktijk Poseidon

Nieuws

menu