Noordelijke uitgever New Publishers van onder meer Entrepreneur failliet

New Publishers geeft verschillende bladen uit, waaronder Entrepreneur. Beeld: New Publishers

Uitgeverij New Publishers in Groningen is failliet verklaard. Het bedrijf was uitgever van onder meer businessmagazine Entrepreneur, ondernemersblad LocalZ en Golf & Lifestyle.

Daarnaast verzorgde de onderneming de uitgaves van andere bedrijven en organisaties, zoals de Martiniplaza in Groningen, uitvaartvereniging De Laatste Eer in Assen en de Groninger-Harense Hockey Club (GHHC) Groningen. Bij het bedrijf werkten naast directeur/eigenaar Paul Heikens zeven mensen.

Nekslag

,,Het bleek al geruime tijd moeilijk om winst te maken op de magazines”, zegt curator Martin Schuring. ,,Na de vorige crisis leek het wat beter te gaan. Je kunt niet zeggen dat de coronacrisis de oorzaak is van het faillissement, maar het is wel de nekslag geweest.”

Schuring onderzoekt de mogelijkheden van een doorstart. De curator: ,,Zo’n poging is de moeite waard, al staan op dit moment niet alle ondernemers te trappelen voor een overname.”

Eigenaar Paul Heikens begon het bedrijf in 2004 in Haren met de uitgave van Entrepreneur. Later verhuisde de uitgeverij naar de Aarhusweg in Groningen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Economie
menu