Werkgevers hengelen naar gunsten vluchtelingen. Maar: 'De komst van de Oekraïners is geen oplossing voor ons personeelsprobleem'

Uitzendbureaus en werkgevers hengelen naar de gunsten van gevluchte Oekraïners. Maar de nieuwelingen gaan onze personeelsproblemen niet oplossen, zegt arbeidsmarktanalist Erik Oosterveld van het UWV.

Zo hier en daar steken Oekraïense vluchtelingen al asperges. Op deze foto van 8 april de eerste steek van de Brabantse Wal Asperge door het keukenteam van Avondvrede, een opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen in Bergen op Zoom.

Zo hier en daar steken Oekraïense vluchtelingen al asperges. Op deze foto van 8 april de eerste steek van de Brabantse Wal Asperge door het keukenteam van Avondvrede, een opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen in Bergen op Zoom. Foto: ANP/Rob Engelaar

Negenhonderd Oekraïense vluchtelingen zijn er inmiddels officieel aan het werk in ons land, meldt het UWV. En daar komen er dagelijks zo’n 125 bij. Vanaf 1 april mogen Oekraïners zonder tewerkstellingsvergunning aan de slag in Nederland.

Nieuws

menu