Ondernemers in Groningen lopen weg met ambtenaar: Maak Lian ambtenaar van het jaar

Vanaf woensdagavond is de campagne van Lian de Boer een etmaal te zien op de led wall langs de A28 bij Assen.

Groninger ondernemers zijn dusdanig onder de indruk van gemeente-ambtenaar Lian de Boer dat ze een speciale campagne zijn gestart die als doel heeft haar ambtenaar van het jaar te maken.

Ambtenaar van het jaar is een verkiezing van netwerkplatform Publiek Denken. Ambtenaren die in aanmerking komen hebben een bijzondere prestatie geleverd dan wel een bijzonder verhaal.

Plek in top 12

Uit de nominaties komt een top 100 van ambtenaren die het meest worden genomineerd. Uit deze honderd komt weer een selectie van 12 ambtenaren. Deze 12 gaan in gesprek met een jury. De jury maakt de winnaar bekend. De ambtenaar met de meeste stemmen krijgt de publieksprijs.

Een verfrissende brok energie

Groninger ondernemers zijn onder de indruk van de daadkracht van De Boer. Zij werkt bij economische zaken van de gemeente Groningen. Volgens mensen die haar hebben genomineerd moet De Boer mensen steeds overtuigen dat ze zelf geen ondernemer is maar een ambtenaar.

‘Lian is een verfrissende brok energie zonder dat het drammerig wordt. Ze heeft oog voor de publieke zaak, een passie voor de regio en bewaakt nut en doel van de investeringen in geld en tijd die ergens vanuit de gemeente in wordt gestoken. Alsof het haar eigen geld en energie is’, zegt Marco de Jong, oprichter van Noordelijke Online Ondernemers (NOO).

Of, zoals Wilbert van de Kamp, CEO van Omapost het zegt: ,,Moet je net Lian hebben! Die kan ervoor zorgen dat dingen op de juiste manier ‘landen’ – ja, jargon – binnen de gemeente, waardoor je nét wat beter binnenkomt. Echt fijn!’

Website en led wall

In Groningen is De Boer onder andere betrokken bij Founded in Groningen. In de verkiezing heeft ze het inmiddels tot de laatste 100 geschopt. Tot vanmiddag was ze onwetend van de campagne die haar in elk geval aan een plek bij de laatste 12 moet helpen.

Om De Boer aan stemmen en eventueel de titel te helpen is onder meer deze website in het leven geroepen, ook ‘hangt’ ze het komende etmaal op de led wall langs de A28 bij Assen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Economie
menu