Ondernemers vrezen draconische gevolgen nieuwe lockdown

Ingrid Thijssen, voorzitter VNO-NCW. Foto: ANP

Ondernemers vrezen een nieuwe lockdown nu het coronavirus op alle fronten oplaait.

In een bericht aan leden meldt voorzitter Ingrid Thijssen van VNO-NCW dat er dit weekeinde overleg is met het kabinet over een ‘terugkeer naar de situatie van maart’.

Gevolgen zijn draconisch

De gevolgen van een lockdown zijn draconisch voor werkgevers en werknemers, zegt Thijsen die enkele weken geleden Hans de Boer opvolgde als voorzitter van VNO-NCW.

In een uiterste poging een nieuwe lockdown te voorkomen starten VNO-NCW en MKB Nederland aan campagne waarin Nederlanders wordt gevraagd zich aan de regels te houden.

Alles uit de kast halen

Beide branche-organisaties maken daarnaast in een brief aan ondernemers in Nederland duidelijk dat alles uit de kast moet om de tweede coronagolf in te dammen.

‘Van de overheid verwachten we dat die alles op alles zet om de testcapaciteit op orde te krijgen en de naleving van de gedragsregels te handhaven’, zeggen Thijssen en MKB-voorman Jacco Vonhof.

Ondernemer kan zelf veel doen

‘Maar het bedrijfsleven kan zelf ook veel doen’, vervolgen ze. ‘Bedrijven hebben in het voorjaar succesvol protocollen ontwikkeld. De aandacht ervoor is verslapt, daarom roepen we op zichtbaar aandacht te geven aan de protocollen die ook na te leven’.

Ondernemers wordt ook gevraagd met hun achterban en klanten in contact te treden en contact te zoeken met instanties als ze zien dat in hun omgeving coronaregels fors worden overtreden.

Nieuws

Meest gelezen

menu