Oprichters Catawiki nemen met LastDodo verzamelaarscatalogus over

Catawiki-oprichters Marco Jansen (links) en René Schoenmakers

Online veiling Catawiki in Assen draagt de verzamelaarscatalogus over aan René Schoenmakers en Marco Jansen. De catalogus vormde in 2008 de basis waarop Schoenmakers en Jansen Catawiki bouwden.

Schoenmakers en Jansen trokken zich in 2016 terug uit de dagelijkse leiding van Catawiki. Schoenmakers is als board member nog wel betrokken bij Catawiki. Enkele weken geleden lanceerde hij Vipio. Een markplaats voor bijzondere overnachtingen.

Volledig richten op veilingen

Door de overdracht van de verzamelaarscatalogus ontstaat voor Catawiki ruimte zich volledig te richten op veilingen en uitbreiden naar nieuwe markten, zegt het bedrijf in een verklaring.

De verandering heeft geen gevolgen voor Catawiki. Het veilinghuis is het meest bezochte online verkoopplatform in Europa. Bij het bedrijf dat inmiddels een hoofdkantoor heeft in Amsterdam werken meer dan 500 mensen.

LastDodo

Onder de naam LastDodo (lastdodo.nl) gaan Schoenmakers en Jansen verder met de verzamelaarscatalogus. De twee bouwden de gemeenschap van verzamelaars van bijzondere objecten op.

Schoenmakers: ,,De verzamelaarscatalogus heeft een speciale plek in ons hart omdat we daar 12 jaar geleden mee zijn begonnen. We willen er graag nieuw leven inblazen. Als eerste stap zijn we de ‘look & feel’ van de site aan het opfrissen. Daarnaast werken we aan nieuwe functionaliteit en zijn we ook aan het nadenken over een duurzaam verdienmodel.”

De catalogus van LastDodo, die door de gebruikers doorlopend wordt aangevuld en verbeterd, telt ruim 4 miljoen gedetailleerd beschreven verzamelobjecten. Op basis van deze catalogus beheren de 350.000 gebruikers hun eigen verzameling zodat ze die overal kunnen raadplegen.

Nieuws

menu