Ovation of the Seas eerder uit dok

Ovation of the Seas eerder uit dok. FOTO: INGRID FIEBAK-KREMER

Het cruiseschip Ovation of the Seas gaat vanmiddag al uit het dok van de Meyer Werft in Papenburg. Dat is twee dagen eerder dan gepland.

Het cruiseschip Ovation of the Seas gaat vanmiddag al uit het dok van de Meyer Werft in Papenburg. Dat is twee dagen eerder dan gepland.

De directie van de Meyer heeft besloten om het 347,75 meter lange schip eerder naar buiten te brengen, omdat voor het weekend erg slecht weer wordt voorspeld. ,,Het uitdokken kan niet plaats vinden als er meer dan windkracht 5 wordt voorspeld”, zegt woordvoerder Peter Hackman. ,,En onze weerkundigen hebben aangegeven dat het zaterdag slecht weer wordt.” Daarnaast ligt in de haven van de scheepswerf ook nog een reusachtig blok dat in de hal moet worden geduwd. Vooral dat blok is windgevoelig.

Naar verwachting komt de Ovation vanmiddag omstreeks half een uit het dok. Zo'n scheepsmanoeuvre brengt veel publiek op de been, omdat het schip in de relatief smalle haven zijn weg moet vinden. Het schip blijft tot medio maart aan de kade afgemeerd. Daarna gaat het via de Eems naar de Eemshaven.

De Meyer Werft heeft verder bekend gemaakt dat er een nieuw lid aan de directie is toegevoegd. Het gaat om de 37-jarige Tim Meyer, zoon van algemeen directeur Bernard Meyer (67) en broer van de eveneens in het directieteam opgenomen Jan Meyer. Tim Meyer was tot voor kort werkzaam bij Porsche.

De komst van Tim Meyer voedt de geruchten dat Bernard Meyer binnenkort afscheid neemt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Economie
menu