Personeel geneesmiddelentester in Assen en Groningen staakt. 'Alle leuken dingen zijn bij ons verdwenen'

Medewerkers van ICON in Assen staken dinsdagmorgen. Ze willen onder meer hoger loon en betere reiskosten. 'Er moet iets gebeuren, alle leuke dingen op ons werk zijn verdwenen'.

Medewerkers van ICON in Assen staken dinsdagmorgen. Ze willen onder meer hoger loon en betere reiskosten. 'Er moet iets gebeuren, alle leuke dingen op ons werk zijn verdwenen'. Foto: DvhN

Het Ierse bedrijf ICON boert goed en maakte afgelopen jaar miljarden euro’s winst. Maar medewerkers in Assen en Groningen moesten hun kerstpakket inleveren en kregen een karig loonbod. Dat pikken ze niet langer.

Nog nooit heeft Remco Eggink (44) uit Dalfsen gestaakt. Maar dinsdagmorgen staat hij met ruim honderd collega’s van het Bioanalytical Laboratory in Assen op straat voor de vestiging van ICON. In een oranje hesje van vakbond FNV, die heeft opgeroepen tot de werkonderbreking nadat de gesprekken met de geneesmiddelentester op niets waren uitgelopen. De bond eist een hoger loon dan de 6 procent die ICON biedt: 14,3 procent, om de hoge inflatie te compenseren. Ook moet er een betere reisonkostenvergoeding komen.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's