Personeel slagerij Jumbo mag niet staken

Supermarktketen Jumbo. FOTO ARCHIEF DVHN / ANP ANP

De werknemers van Jumbo Slagerij in Beilen mogen van de rechter niet staken tegen de sluiting van hun bedrijf.

Jumbo heeft het kort geding tegen FNV gewonnen. De winkelketen vroeg de rechter de staking te verbieden omdat deze voorbarig is. Jumbo heeft de slagerij in de etalage gezet, maar is nog op zoek naar kopers. De winkelketen vindt de centrale slagerij niet meer passen tot de kerntaken en wil liever investeren in winkels.

De vakbonden zijn van oordeel dat de slagerij niet verkocht hoeft te worden. Indien Jumbo de verkoop doorzet, moet de koper verplicht worden de 109 werknemers in dienst te houden.

Veertig stakende werknemers wilden vrijdag per bus naar het hoofdkantoor in Veghel om de directie met honderden handtekeningen van collega’s en winkelklanten ervan te overtuigen dat de banen in Beilen behouden moeten worden.

De vakbond is teleurgesteld over het besluit van de rechter. ,,Een slag in het gezicht van de werknemers en een onbegrijpelijke uitspraak'', stelt FNV-bestuurder Henk van der Ploeg. ,,Dit besluit valt enorm tegen. De rechter lijkt onvoldoende begrip te hebben van de gang van zaken bij een verkoop en van de ernstige gevolgen voor de werknemers.''

Je kunt deze onderwerpen volgen
Economie
menu