Philips en Bol.com doneren 3200 babyfoons aan ziekenhuizen voor contact met coronapatiënten

Verpleegkundige Lyudmila Ruiter test Philips Avent babyfoon in Flevoziekenhuis. Foto: Philips

Philips en Bol.com doneren 3200 babyfoons aan ziekenhuizen in Nederland en België. Ziekenhuismedewerkers kunnen de babyfoons gebruiken om met coronapatiënten te communiceren.

Met behulp van een babyfoon kan zorgpersoneel volgens Philips eenvoudiger, efficiënter en veiliger patiënten helpen die vanwege het coronavirus in isolatie liggen. De parent-unit kan aan de buitenkant van de gesloten deur van de isolatiekamer worden gehangen en de baby-unit staat bij de patiënt.

Door gebruik te maken van het communicatiemiddel, wordt de kans op besmetting van zorgpersoneel kleiner. Ziekenhuismedewerkers hoeven zich niet bij iedere vraag aan of van de patiënt om te kleden waardoor er minder schaarse beschermingsmiddelen zoals pakken, handschoenen en mondmaskers worden gebruikt.

Verzoek vanuit ziekenhuizen

Francis Das, Business Leader Personal Health bij Philips Benelux, meldt: ,,In de afgelopen dagen ontvingen wij verzoeken vanuit meerdere ziekenhuizen om babyfoons te leveren.” Volgens Das ontving bol.com een soortgelijke vraag. ,,Na snel overleg hebben we daarom samen besloten om 3200 babyfoons te doneren. Daarmee hopen we een bijdrage te kunnen leveren aan het belangrijke werk dat artsen en verpleegkundigen verrichten om de juiste zorg en aandacht aan coronapatiënten te geven.”

De eerste 1800 babyfoons zijn inmiddels afgeleverd. Volgens Philips zijn de babyfoons beschikbaar voor alle ziekenhuizen in Nederland en België. ,,Deze babyfoons beschikken over DECT-technologie die zorgt voor een veilige verbinding zodat patiënten er zeker van zijn dat de besproken informatie privé blijft.”

In Nederland loopt de distributie via Philips. Vrijwel alle ziekenhuizen zijn volgens het Eindhovense bedrijf inmiddels benaderd.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Economie
Coronavirus
menu