Pluimvee, grondwerk en afbakbrood in finale Drentse onderneming van het jaar

Finalisten Drentse Onderneming van het Jaar 2021. Foto: Wilbert Bijzitter

Olba bv uit Coevorden, Fuhler Loon en Verhuur uit Emmen en Pandriks Bake Off uit Meppel zijn de finalisten van de Drentse Onderneming van het jaar 2021. Zij plaatsten zich dinsdagavond in Assen voor de eindronde.

In de centrale ontvangstruimte van het Drenthe College in Assen probeerden zeven Drentse bedrijven dinsdagavond een plek in de finale te bemachtigen.

Jongensdroom

Bijzondere bedrijven met bijzondere verhalen. Bijvoorbeeld het verhaal van Douwe Oldenbanning die een jongensdroom waarmaakte. Nu heeft hij een bedrijf dat wereldwijd producten levert voor het houden van knaagdieren en pluimvee.

Oldenbanning haalde productie terug uit China en heeft nu in Coevorden een fors bedrijf. Het verhaal maakte indruk op de jury. Oldenbaning is een van de finalisten.

De tweede finalist is Fuhler Loon en Verhuur uit Emmen. Een bedrijf dat onder andere werd ingehuurd om mee te helpen bij het opruimen van de rommel die achterbleef na de overstromingen in Duitsland afgelopen zomer.

Torenhoge ambitie

De ambitie van de derde finalist is torenhoog. Het Meppeler Pandriks Bake Off wil het beste bake off brood ter wereld maken.

De drie finalisten leggen de lat hoog voor de finale, 24 november in Ogterop in Meppel. De lat ligt hoog omdat ze deze nominatie-avond ondernemingen van statuur achter zich lieten.

Familiebedrijven

Zo waren er familiebedrijven als Boom uit Meppel en Harwig Installatietechniek in Meppel. Boom is een soort bol.com voor laboratoria in Nederland en België. De Meppelers hebben het RIVM en Heineken in hun klantenbestand.

Harwig is ruim een eeuw oud. Werkt mee aan de datacenters van Google in Eemshaven en is verantwoordelijk voor een grootste brandmelders in Europa, die van het UMCG in Groningen.

Nieuws

Meest gelezen

menu