Tientallen banen bij Postnned Stadskanaal op de tocht door fusie Postnl en Sandd

Distributiecentrum van Sandd. Foto: ANP

De voorgenomen fusie tussen postbezorgers Postnl en Sandd dreigt heftige gevolgen te hebben voor de bezorgers van Postnned in Stadskanaal. Ze raken hun baan kwijt.

De medewerkers ontvingen vrijdag een brief. Daarin kondigt het bedrijf aan dat Sandd heeft aangegeven dat de bezorging van post vanuit het netwerk van Sandd in het eerste kwartaal van 2020 stopt.

Samenwerking eindigt

Volgens Postnned - dat als franchisenemer in het Noorden de post bezorgt voor Sandd - wilde Sandd niet meer duidelijkheid geven. Wel kondigt het bedrijf aan dat er per 1 februari 2020 geen post van Sandd meer te bezorgen is. ‘We moeten daarom nu aangeven dat we de samenwerking met jullie als bezorgers opzeggen en per die datum beëindigen.’

Postnned zegt nog steeds in gesprek te zijn met Sandd om te zien of er toch mogelijkheden zijn het werk voort te zetten.

Brief Mona Keijzer

Een groep bezorgers van Postnned heeft besloten om die onderhandelingen niet af te wachten en verantwoordelijk staatssecretaris Mona Keijzer een brief te schrijven.

Ze wijzen erop dat Keijzer onder voorwaarden groen licht gaf voor de fusie tussen Sandd en Postnl. Een van die voorwaarden was dat alle bezorgers van Sandd mee zouden gaan in de fusie.

Dat gebeurt dus niet voor de medewerkers van Postnned. In het hele land zijn negen van deze franchisenemers actief. ‘Sandd en Postnl laten bezorgers in de kou staan’, schrijven de medewerkers.

Niet in loondienst

Dat Postnned niet verder kan met Sandd betekent volgens de briefschrijvers dat in het Noorden tientallen mensen hun baan kwijtraken.

De meesten van hen zijn niet in loondienst en kunnen dus niet terugvallen op ww. ‘Wederom een groot bedrijf dat over de ruggen van medewerkers misbruik maakt van de mazen in de wet’, schrijven de actievoerders.

Nieuws

Meest gelezen

menu