Promotiedagen Noord-Nederland in Groningen via een scherm: We zijn een evenement van het persoonlijk contact

Elkaar ontmoeten op de Promotiedagen, het kan dinsdag wel maar net anders. Foto: Corne Sparidaens

De tweede dinsdag in november en voor het eerst in 34 jaar is Martiniplaza leeg. De Promotiedagen voor zakelijk Noord-Nederland gaan online.

Al heel vroeg in de coronacrisis besloot organisator Michel Elzinga de stekker uit een fysiek evenement te trekken. ,,We wisten op dat moment niet wat er in november wel of niet mogelijk zou zijn. Maar we wisten wel dat het qua voorbereiding heel lastig zou worden.’’

Steeds het wiel uitvinden

En dus ging Elzinga aan de slag met een online evenement. ,,Helemaal nieuw voor ons. Want we zijn een evenement van het persoonlijk contact. Dus moesten we steeds het wiel opnieuw uitvinden. Gaandeweg zijn we het wel steeds leuker gaan vinden en enthousiast geraakt over wat we nu neerzetten.’’

Na aanmelding komen bezoekers in een virtuele lobby waar ze worden ontvangen door Arno van der Heyden. Met de burgemeesters Koen Schuiling (Groningen) en Marco Out (Assen) verricht Van der Heyden de opening.

Stands bezoeken

Net als bij de reguliere Promotiedagen kunnen bezoekers stands bezoeken, zijn er verschillende podia en worden er talkshows gehouden. Daarnaast zijn er gedurende dag verschillende regiotalkshows.

Een van de podia is een slechte ideeënpodium. Gebaseerd op het idee dat ideeën die aanvankelijk worden afgeschreven als een slecht idee kunnen leiden tot een aanpak die succesvol is.

Toevallige ontmoetingen

Elzinga verwacht veel van de netwerkcarrousel die de Promotiedagen introduceert. ,,De fysieke Promotiedagen hangen aan elkaar van toevallige ontmoetingen. Ontmoetingen die tot iets moois kunnen leiden. Dat willen we online ook bereiken.’’

Gedurende het programma krijgen bezoekers op gezette tijden de mogelijkheid mee te doen aan de carrousel. Wie meedoet komt in een tombola terecht met andere bezoekers en worden ze willekeurig aan elkaar gekoppeld. Gedurende vier minuten kunnen de bezoekers dan een gesprek met elkaar aanknopen.

Het programma van Promotiedagen vind je hier .Je kunt deze onderwerpen volgen
Economie
menu