Rechter houdt Fresenius aan sociaal plan: FNV blij met vier miljoen euro aan ontslagvergoedingen

De FNV en Fresenius lagen de gelopen jaren vaak met elkaar overhoop. Op deze archiefoto een staking in 2015. Foto: Boudewijn Benting

Fresenius Hemocare in Emmer-Compascuum moet het sociaal plan dat nog tot oktober 2021 loopt toepassen op 50 medewerkers die in december vorig jaar te horen kregen dat in de komende jaren hun functie komt te vervallen.


Dat heeft de rechtbank Noord-Nederland bepaald in een rechtszaak die de FNV had aangespannen tegen het bedrijf. Fresenius moet de vakbond ook een schadevergoeding betalen van 20.000 euro.

Bloedtransfusies

Fresenius maakt nu nog systemen voor bloedtransfusies. De productie daarvan verhuist de komende jaren naar de Dominicaanse Republiek. Daarvoor in de plaats komt in Emmer-Compascuum een fabriek die zakjes voor sondevoeding maakt die naar verwachting in 2025 is voltooid.

Van de 200 medewerkers kregen er 50, overwegend vrouwen, eind 2019 een brief dat hun functie komt te vervallen en dat er voor hen geen passende baan is in de nieuwe fabriek. Wel werden zij uitgenodigd om te solliciteren op nieuwe functies.

Wel of niet boventallig?

Volgens de FNV waren de 50 personeelsleden met de brief boventallig verklaard en was dus het lopende sociaal plan op hen van toepassing. Fresenius stelde dat de brief slechts een informatief karakter had en dat de medewerkers hun baan nog niet kwijt zijn. Daarover zou, aldus het bedrijf, pas in 2024 of 2025 duidelijkheid ontstaan en moest tegen die tijd een nieuwe vertrekregeling worden afgesproken als er dan boventalligen zouden zijn.

‘Ontzettend blij’

De rechter heeft de vakbond gelijk gegeven. Ook als de betrokken medewerkers na oktober 2021 moeten vertrekken, is het huidige sociaal plan van toepassing. ,, Wij zijn ontzettend blij met deze uitspraak”, zegt FNV-bestuurder Janwillem Compaijen. ,,Het is heel goed nieuws voor de boventallige medewerkers. Fresenius moet hen nu gemiddeld 80.000 euro extra ontslagvergoeding betalen, in totaal 4 miljoen euro. Het bedrijf probeerde hier onderuit te komen met alleen de wettelijke transitievergoeding. Het sociaal plan gaat uit van de veel betere kantonrechtersformule.”

Bodemprocedure

De uitspraak is gedaan in een bodemprocedure. In september vonniste de rechter in een kort geding al dat het sociaal plan van toepassing was, maar maakte een uitzondering op het recht op een ontslagvergoeding. Door de laatste uitspraak is dus het volledige sociaal plan inclusief de ontslagvergoeding van toepassing op de 50 medewerkers.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Economie
menu