Revolutie in plastic, administratie en plattegronden: kandidaten Drentse Startup zijn bekend

Patrick Trentelman van Spacetime Layers. Foto: Erik Eilering

OWNER en CuRe Technology uit Emmen en Spacetime Layers uit Tynaarlo zijn de kandidaten in de strijd om Drentse startup 2020 te worden.

De drie bedrijven zijn volgens organisator Niels Palmers van Drentse Startup alle drie in staat de wereld te veroveren.

Nieuw leven voor alle plastic

CuRe heeft de markt voor plastic op zijn kop gezet. De Emmenaren hebben een manier gevonden om alle plastic te recyclen, ongeacht de kleur en toevoegingen.

De vinding is dusdanig baanbrekend dat CuRe afgelopen zomer Coca-Cola kon noteren als investeerder in de proeffabriek in Emmen.

Alleskunner in vastgoed

Huub van Buul neemt met OWNER bedrijven in de vastgoedsector administratieve last uit handen. OWNER verstuurt rekeningen, onderhoudt relaties en is feitelijk een allesdoener. Van Buul onderzoekt of zijn platform internationaal handen en voeten krijgen.

Van schoolklas naar informatiebron

Voormalig onderwijzer Patrick Trentelman bouwde een idee dat hij samen met basisschoolkinderen bedacht verder uit tot Spacetime Layers.

Het is een interactieve kaart die bestaat uit verschillende lagen die de gebruiker veel informatie biedt. Gedurende de coronacrisis voegde Trentelman er een functie aan toe. Deze biedt de gebruiker inzicht in hoe druk het op een bepaalde plek is.

De winnaar wordt bekend in januari. Vanwege corona en eventuele maatregelen denkt de organisatie nog na over hoe die finale vorm krijgt.

Nieuws

Meest gelezen

menu