Revolutionaire bio-accu van Suwotec werkt op zand, zout en bladeren

Suwotec heeft naar eigen zeggen een revolutionaire vinding. Opde foto v.l.n.r. Lammert de Wit, Wim Hof en Richard IJpma bij een prototype van een bio accu. Foto: Harry Tielman

Na bijna vijf jaar jaar onderzoek heeft Suwotec uit Stadskanaal een biobased accu ontwikkeld die op basis van eenvoudige materialen - zand, zout, bladeren en keramische elektrodes - werkt. De kosten: gemiddeld 100 euro per opgeslagen kWh.

In de thuisaccu kan niet-gebruikte energie van zonnepanelen en windmolens opslaan. Als alle bevindingen van Suwotec standhouden als de productie straks opstart, kan van een revolutionaire thuisaccu worden gesproken. Qua prijs, capaciteit en duurzaamheid is de batterij onovertroffen, de enige afwijking ten opzichte van gangbare accu’s en batterijen is de omvang en het gewicht. Die van 27 kWh is 1 kubieke meter groot en is daarom als mobiele accu (voor auto’s) ongeschikt, maar kan heel goed in de tuin worden ingegraven of in containers worden ge- en verplaatst. En de prijs is rond de 2700 euro.

Prijs is laag

Vacatures

Baliemedewerker

Stedelijk Museum Meppel

Commerciële Medewerker Binnendienst

VisscherHolland Steenwijk

Lid Raad van Toezicht

Cultuurhuis Hoogeveen