'STAP-regeling gaat meer over geld dan scholing'. Aanvragen voor nieuwe budgetten zijn pas eind februari weer mogelijk

Het kabinet wil de STAP-regeling uit angst voor misbruik nog eens goed tegen het licht houden. Pas over ruim twee maanden kunnen er weer nieuwe scholingsbudgetten van maximaal 1000 euro per persoon worden aangevraagd.

Een cursus voor ouderen bij het UWV. Pas over twee maanden kunnen er weer aanvragen worden gedaan voor de STAP-subsidie voor scholing. Het Rijk wil de regels eerst eens goed tegen het licht houden, na berichten over misbruik.

Een cursus voor ouderen bij het UWV. Pas over twee maanden kunnen er weer aanvragen worden gedaan voor de STAP-subsidie voor scholing. Het Rijk wil de regels eerst eens goed tegen het licht houden, na berichten over misbruik. Foto: Archief Niels Westra

De STAP-regeling is bedoeld om werknemers en mensen die werk zoeken de mogelijkheid te geven zich bij te scholen. STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie en vervangt de Regeling Aftrek Studiekosten van de Belastingdienst. De regeling loopt sinds maart dit jaar en wordt uitgevoerd door het UWV. Al zo’n 200.000 mensen maakten er gebruik van.

Gerelateerd

Vacatures

Data analisten

Mediahuis Noord

Leerling metaalbewerker

Gicom BV

Assistent-Accountant/Adviseur

Admifa Accountants & Adviseurs