Scapino ook failliet

Schoenenwinkelketen Scapino is als laatste uit de rij Nederlandse ketens van winkelbedrijf Macintosh bankroet verklaard.

Schoenenwinkelketen Scapino is als laatste uit de rij Nederlandse ketens van winkelbedrijf Macintosh bankroet verklaard.

De rechtbank in Maastricht heeft op verzoek van de bewindvoerders de in Assen gevestigde onderneming vrijdag failliet verklaard.

Voor Dolcis, Invito, Manfield, PRO Sport en Steve Madden viel het doek eerder deze week al, moederbedrijf Macintosh zelf ging kort voor de jaarwisseling op de fles. Alleen voor het Belgische Brantano is nog geen aanvraag tot faillissement of surseance ingediend.

Alle circa 190 filialen en de webshop van Scapino blijven voorlopig open. Ruilen van gekochte goederen is ook nog steeds mogelijk. Scapino telt ongeveer 2000 werknemers.

De ketens van Macintosh gingen ten onder aan een hoge schuldenlast en slechte marktomstandigheden. De curatoren zeggen in gesprek te zijn met een aantal partijen, waarmee ze hopen spoedig voor een doorstart te kunnen zorgen.

Lees hier een interview met Laurens Sloot, econoom en retaildeskundige van de Rijksuniversiteit in Groningen. Hij vertelt over de problemen bij de winkelketens V&D, Macintosh en DA.

Nieuws

Meest gelezen

menu