Online drukker Simian verovert België. Drukkerij uit Westerbroek wil omzet bij zuiderburen vanuit Brugge verdubbelen naar 15 miljoen

Simian in Westerbroek wil de grootste online drukker worden in België. CEO Wouter Haan wil de omzet bij onze zuiderburen in drie jaar tijd verdubbelen naar 15 miljoen euro per jaar.

Wouter Haan van Simian.

Wouter Haan van Simian. Foto: Peter Wassing

Het Groningse bedrijf opent een vestiging in Brugge. Vanuit die vestiging wil Simian de markt in België veroveren, zegt Haan. ,,Door een vestiging te openen in België voelen we de Belgische markt beter aan. We kunnen nog meer inspelen op de Belgische trends.’’

Jaaromzet van 7,5 miljoen in België

Simian is in Nederland vooral actief via dochteronderneming Reclameland. De Belgische evenknie heet Drukland. Met dat label heeft Simian al een flink deel van de Belgische markt in handen, een jaaromzet van ongeveer 7,5 miljoen euro.

Door fysiek een vestiging in België te openen wil het bedrijf een tandje bijschakelen. ,,Dit is niet zomaar een randinvestering’’, zegt Haan. ,,We hebben al veel Belgische klanten. Maar we willen de Belgische markt helemaal veroveren en marktleider worden.’’

De Groningers richten zich daarbij in eerste instantie op Vlaanderen. Een uitbreiding naar Wallonië is daarna niet uitgesloten.

Drukken gebeurt in Westerbroek

Op de vestiging in Brugge ontstaat werkgelegenheid voor tien mensen. Deze halen vooral het werk binnen. Het daadwerkelijke drukken gebeurt in Westerbroek.

Volgens Haan verschilt de Belgische markt aanzienlijk met de Nederlandse. Belgen zijn meer geïnteresseerd in bedrukte kleding, vlaggen, spandoeken en banners. Daarnaast verlangt de Belgische consument nog meer snelheid dan de Nederlandse.

Simian is de afgelopen jaren fors gegroeid. Het bedrijf startte in 2008. In Nederland is de drukker een van de grootste, de productielocatie in Westerbroek is de afgelopen flink uitgebreid.

Jaarlijks drukt het bedrijf meer dan 50 miljoen flyers. Daarnaast ook briefpapier, stickers, visitekaartjes en enveloppen. Simian heeft ruim 500.000 klanten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Economie
menu