Sociale onderneming Script uit Groningen neemt 'autistme-app' Daymate over

Foto: Eigen foto

Sociale onderneming Script uit Groningen neemt de eveneens Groningse ‘autistme-app’ Daymate over. Script gaat de in 2014 ontwikkelde applicatie doorontwikkelen.

De huidige eigenaar Annemiek Modderman ontwikkelde Daymate in eerste instantie voor haar autistische zoon Vincent. De app was bedoeld om Vincent, en andere mensen in het autisme spectrum syndroom (ASS), te helpen aan meer structuur in de dag.

De app, die op basis van feedback van 3000 fanatieke gebruikers werd doorontwikkeld, werd een groot succes en en werd bekroond met meerdere prijzen, waaronder een iCulture Award .

Daymate

Gebruikers kunnen met de app Daymate eenvoudig een dagoverzicht maken van wat ze wanneer moeten doen. Niet in de vorm van een traditionele to-do-lijst, maar met behulp van iconen in een prikkelarme interface. De gebruikers krijgen een herinnering als de activiteit begint.

Elke activiteit kan bovendien worden opgedeeld in meerdere taken. Ook wordt aangegeven hoeveel tijd er nog is voor een taak of activiteit.

Experts op het gebeid van autisme

Modderman draagt de app aan het IT bedrijf Script , experts op het gebied van autisme, over, omdat het volgens haar tijd is om de app door te ontwikkelen. ‘Wat ons een goed gevoel geeft is dat Script bereid is gevonden om Daymate verder te ontwikkelen met als uitgangspunt: eenvoudig en simpel’, licht zij in een persbericht toe.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Economie
menu