Stagiairs goedkope arbeidskrachten voor rotklusjes? Leid ze anders op. 'Zie het als sollicitatiegesprek van 20 weken'

Stagiairs. Dat zijn toch goedkope arbeidskrachten die je de rotklussen kunt laten doen? Hoewel veel bedrijven er nog steeds zo tegenaan kijken, is het faciliteren van stages juist in deze krappe arbeidsmarkt een uitstekende manier om personeel te vinden. Maar dan moet je het wel goed doen.

Hoewel veel bedrijven er nog steeds zo tegenaan kijken, is het faciliteren van stages juist in deze krappe arbeidsmarkt een uitstekende manier om personeel te vinden.

Hoewel veel bedrijven er nog steeds zo tegenaan kijken, is het faciliteren van stages juist in deze krappe arbeidsmarkt een uitstekende manier om personeel te vinden. Foto: Marius Steenbergen

Adviseur Maarten Brand, die twee boeken schreef over dit onderwerp, ziet stages als ’een sollicitatiegesprek van twintig weken’. „Het is de beste manier om er van beide kanten achter te komen of het klikt. Ik geloof dat het investeren in stages uiteindelijk duurzamere arbeidsrelaties oplevert dan dat je een dure recruiter inhuurt om talent ergens weg te kapen.”

Nieuws

Meest gelezen

menu