Stormluw 2019 zorgt voor financieel topjaar bij verzekeraar Unigarant uit Hoogeveen

Unigarant kreeg in 2019 weinig meldingen van stormschade. Foto: Foto Boudewijn Benting

Het jaar 2019 was een jaar zonder grote stormschade. En dat zien ze bij de Hoogeveense schadeverzekeraar Unigarant terug in de cijfers.

‘2019 toonde een verdere verbetering van het schadepercentage’, meldt het bedrijf in zijn jaarverslag. Dat in combinatie met een verdere kostenbeheersing, waren er mede oorzaak van dat Unigarant een topjaar doormaakte.

Verdrievoudiging

Unigarant, de verzekeringstak van de ANWB, zag zijn resultaat ten opzichte van 2018 meer dan verdrievoudigen: van 15,2 miljoen naar 52,1 miljoen.

Die plus werd mede bereikt door beleggingen. Noteerde Unigarant in 2018 hier nog een verlies van ruim 10 miljoen, vorig jaar ging het met een winst van 20 miljoen een stuk beter. De premie-omzet nam toe van 388 miljoen naar 427,8 miljoen.

De verzekeraar zag de omzet vooral groeien bij reis-, fiets- en autoverzekeringen.

Met een groeiende klanttevredenheid zijn deze cijfers voor algemeen directeur Peter Siewers reden terug te blikken op een jaar ‘met prachtige cijfers’.

Corona zal ons raken

Dat dat lopend jaar anders zal worden, valt te verwachten want de coronacrisis zal Unigarant niet onberoerd laten. ‘De impact is enorm en zal nog lange tijd voelbaar blijven. Ook ons bedrijf wordt geraakt, al is het nog moeilijk te overzien wat de gevolgen precies zullen zijn’, aldus Siewers.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Economie
menu