Stroomnet in Drenthe loopt vol. 'Als de zon heel hard schijnt en de wind heel hard waait hebben we een probleem'

Grootverbruikers die een aansluiting willen op het stroomnet in Drenthe krijgen te maken met forse wachttijden. De vraag naar energie neemt in die provincie zo snel toe dat de netbeheerders het niet meer kunnen bijbenen.

De netbeheerders TenneT en Enexis Netbeheer namen 11 februari dit jaar reservecapaciteit voor het hoogspanningsnet in gebruik op station Emmen-Weerdinge. Vlnr Han Slootweg (Enexis), Rene van der Weide (wethouder), Tjisse Stelpstra (Gedeputeerde) en Robert Kuik (TenneT).

De netbeheerders TenneT en Enexis Netbeheer namen 11 februari dit jaar reservecapaciteit voor het hoogspanningsnet in gebruik op station Emmen-Weerdinge. Vlnr Han Slootweg (Enexis), Rene van der Weide (wethouder), Tjisse Stelpstra (Gedeputeerde) en Robert Kuik (TenneT). Foto: archief Boudewijn Benting

Ook in de Flevopolder, Gelderland en Utrecht zorgt de groeiende vraag naar elektriciteit voor problemen. Uitbreiding van de netcapaciteit en het flexibeler gebruik daarvan bieden soelaas, maar dat kost tijd, aldus de landelijk netbeheerder TenneT en de regionale netbeheerder Enexis.

Vacatures

Hoofd RIEC Noord-Nederland

Talent Performance namens RIEC Noord Nederland

Supply Chain Coördinator

Sunoil Biodiesel Holding B.V.

Jeugdzorgwerker zelfstandigheidstraining

Quatrebras Gezinsgericht Wonen