Stroomnet loopt vast in delen van Drenthe, mogelijk moet Enexis over enige tijd nee verkopen aan grootverbruikers

Op drie plekken in Drenthe zit het elektriciteitsnetwerk zo vol dat nieuwe grootverbruikers straks niet meer aangesloten kunnen worden. Daarvoor waarschuwt netbeheerder Enexis.

Het stroomgebruik in ons land neemt steeds verder toe. De capaciteit van het net wordt wel uitgebreid, maar kan die groei niet bijbenen. In delen van Drenthe kunnen grootverbruikers straks niet meer worden aangesloten.

Het stroomgebruik in ons land neemt steeds verder toe. De capaciteit van het net wordt wel uitgebreid, maar kan die groei niet bijbenen. In delen van Drenthe kunnen grootverbruikers straks niet meer worden aangesloten. Foto: archief Corné Sparidaens

Het gaat om de verdeelstations bij Beilen, Meppel en Zeijerveen. Door gebrek aan capaciteit is het daar steeds lastiger om de gevraagde hoeveelheden stroom te transporteren. Grootverbruikers worden er nu nog wel aangesloten, maar mogelijk moet Enexis over enige tijd nee verkopen. Aanvragers komen dan op een wachtlijst. Particulieren en bestaande klanten hoeven zich geen zorgen te maken, zij houden gewoon hun aansluiting.

Nieuws

menu