Studenten helpen bedrijven de coronacrisis te overleven

,,Wij willen dat bedrijven sterker uit de crisis komen'', zegt Eliane de Meris. Eigen foto

Aangeboden: gratis strategisch advies voor organisaties en kleine bedrijven om de coronacrisis te overleven.


Het aanbod komt van de Groningse afdeling van De Kleine Consultant. Het is een in acht plaatsen actieve organisatie van studenten die als vrijwilliger voor een schappelijke prijs kleine bedrijven, overheden en goede doelen helpen door het maken van bijvoorbeeld een businessplan, organisatiemodel of marktanalyse.

Nu door de maatregelen tegen Covid-19 veel bedrijven en organisaties in problemen komen, heeft de studentenorganisatie een speciale actie: het Corona Crisis Consult. ,,We willen dat ze sterker uit de crisis komen”, zegt Eliane de Meris (22) van De Kleine Consultant.

Haar collega Joost Kist (21): ,,We denken bijvoorbeeld aan start-ups. Maar er zijn veel meer bedrijven waarvan nu onzeker is of ze na de crisis nog wel bestaan.”

Vraagstukken vanuit verschillende gezichtspunten bekeken

Kist en De Meris studeren beiden International Business . De bedoeling is dat in de teams die de opdrachten vervullen verschillende studies zijn vertegenwoordigd, zodat de vraagstukken vanuit verschillende gezichtspunten worden bekeken. Doorgaans leveren zij na tien weken hun advies aan bij de opdrachtgever.

De Meris: ,,We willen in kortere tijd tot een resultaat komen. We merken dat sommige sectoren ontzettend hard geraakt zijn. We maken daarom nu sneller een plan dat ook snel kan worden geïmplementeerd.” Kist: ,,We willen uiterlijk vier weken na het eerste gesprek een advies afleveren.”

Een opdracht waarmee De Kleine Consultant al bezig is, komt van het bedrijf Moonshot. Dat wil door het bevorderen van diversiteit in de personele bezetting de bedrijfsvoering van ondernemingen versterken. Al veel grote bedrijven hebben een beroep gedaan op de deskundigheid van Moonshot, maar met het uitbreken van de crisis blijft nieuwe klandizie uit.

‘Opdracht met maatschappelijke impact’

,,Diversiteit is niet verplicht. Het wordt kennelijk gezien als iets hips waarvan niet is aangetoond dat je er meer winst door maakt. Met omdenken proberen we daar een oplossing voor te bedenken”, zegt De Meris. Kist: ,,Dit is een opdracht met een maatschappelijke impact. Dat vinden we leuk. We staan nu voor heel veel bedrijven en organisaties open. We zijn in Groningen nog niet zo bekend, maar we kunnen echt wat. We kunnen het verschil maken.”

De studenten van De Kleine Consultant worden bij hun werk bijgestaan door alumni. Ze kunnen voor hun werk ook een beroep doen op door de wol geverfde consultants van gerenommeerde bureaus waarmee de organisatie een relatie heeft.

Kist: ,,Als we even door de bomen het bos niet meer zien, dan kunnen we bij hen terecht.”

Wie graag gebruik maakt van het aanbod van De Kleine Consultant, kan een e-mail naar de Groningse afdeling van de organisatie sturen. De Meris: ,,We staan te popelen.”

www.dekleineconsultant.nl

Nieuws

Meest gelezen

menu