Update 14.30: Ontslag personeel ‘Aldel’ voorafgaand aan doorstart

Er vallen ontslagen bij Aldel. Foto: Archief DvhN

Het personeel van het failliete Klesch Aluminium (voormalig Aldel) is ontslagen per eind oktober, maar curator Erik Eshuis verwacht dat de 175 mensen daarna naadloos overgaan in een nieuw te stichten alminiumbedrijf.

Eshuis (Trip Advocaten) onderhandelt op dit moment met drie kandidaatkopers. ,,We hebben drie serieuze biedingen’’, zegt hij. Eshuis verwacht na komend weekend verder te gaan met een van de kandidaten.

De curator heeft de afgelopen maand met diverse partijen gesproken. Er was veel interesse om het failliete Klesch Aluminium over te nemen, want op dit moment zijn de stroomprijzen laag en de aluminiumopbrengsten ongekend hoog. Kortom, er valt momenteel goud geld te verdienen met de productie van aluminium.

Ontslag met hoopvol signaal

De curator heeft de drie overgebleven kandidaten de kans gegeven nog een keer goed naar hun bod te kijken. Hij hoopt in het weekend een beslissing te nemen met wie hij verder wil praten. ,,Om zo snel mogelijk door te kunnen is dit het moment om het personeel te ontslaan’’, zegt hij. ,,Het is een ontslag met een hoopvol signaal.’’

Alle drie kandidaatkopers willen zodanig investeren dat straks alle 300 ovens weer volop gaan draaien. Dat betekent dat er tientallen miljoenen moeten worden geïnvesteerd. Eshuis: ,,Voor de lange termijn is dit ook het meest interessant.’’ Eshuis heeft signalen dat er straks ook 60 tot 80 extra mensen moeten worden aangenomen.

Curator blij met Klesch

De nieuwe koper zal ook moeten afrekenen met de vorige eigenaar Gary Klesch die nog pandrechten heeft ter hoogte van 17 miljoen euro. Eshuis heeft geen verwijten richting Klesch. ,,Je mag blij zijn dat hij er drie jaar geleden in is gestapt’’, vindt Eshuis, ,,want als hij dat toen niet had gedaan hadden we nu niets meer gehad.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Economie
menu