VMNN en Taxi Dorenbos gaan samen verder

ANP

Personenvervoersorganisaties Vervoersmanagement Noord-Nederland (VMNN) en Taxi Dorenbos, actief in Groningen, Drenthe en Friesland, gaan samen als één organisatie verder.

Bert Jacobs, algemeen directeur van VMNN (Vervoers Management Noord-Nederland) heeft de samenvoeging van de twee bedrijven dinsdagavond bekend gemaakt. Het personeel van de twee bedrijven werd dinsdagmiddag op de hoogte gebracht. De bonden zijn geïnformeerd over de samenvoeging. De ondernemingsraad van VMNN heeft al met de samenvoeging ingestemd.

De bedrijven gaan samen verder omdat schaalvergroting de enige manier is om kwaliteit tegen concurrerende tarieven aan te bieden, stelt Jacobs. ,,In deze tijd van Europese aanbestedingen, kun je het als kleine speler amper meer redden. Je kunt niet langer afhankelijk zijn van een of twee opdrachtgevers.”

Grote vervoerder

Het initiatief voor de samenvoeging komt bij Dorenbos vandaan. Dorenbos neemt de aandelen van VMNN over. Jacobs neemt de leiding van het nieuwe bedrijf op zich. Beide bedrijven worden in elkaar geschoven. Er ontstaat dan een vervoersorganisatie met acht vestigingen in de drie noordelijke provincies, met 800 personeelsleden en en wagenpark van 600 voertuigen.

Daarmee wordt het bedrijf één van de grootste vervoerders in het Noorden. Swart meent dat alleen het landelijk opererende Connexxion groter is.

Naam

Swart durft niet te zeggen wat de personele gevolgen van de samenvoeging zijn. ,,Ongetwijfeld zullen er zaken zijn die we dubbel doen.” Of het samengevoegde bedrijf onder een nieuwe naam gaat opereren is nog onderwerp van gesprek. ,,Beide bedrijven hebben natuurlijk een naamsbekendheid opgebouwd.”

VMNN is nu actief in Drenthe, Groningen en Friesland met openbaar vervoer, leerlingenvervoer, WMO-vervoer en taxi’s. Dorenbos verzorgt taxivervoer in hetzelfde gebied. De samenvoeging van beide bedrijven moet medio 2018 zijn voltooid.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Economie
menu