Vallen nog meer energiebedrijven om? En gaan hun klanten de pijn daarvan voelen? 'Halsoverkop overstappen kost je geld'

Klanten van het omgevallen Welkom Energie dreigen flink het schip in te gaan. Ze moeten straks meer betalen en zijn eerder overgemaakte bedragen kwijt. Toch adviseert de Consumentenbond niet halsoverkop energiecontracten op te zeggen.

Consumenten die goedkoop energie kochten bij Welkom Energie gaan nu het schip in. De vergunning van het bedrijf is ingetrokken en Eneco neemt de klanten over. Die moeten straks veel meer betalen voor hun gas en stroom.

Consumenten die goedkoop energie kochten bij Welkom Energie gaan nu het schip in. De vergunning van het bedrijf is ingetrokken en Eneco neemt de klanten over. Die moeten straks veel meer betalen voor hun gas en stroom. Foto archief Venema Media

De Consumentenbond kreeg de afgelopen dagen veel telefoontjes van ongeruste klanten van Welkom Energie. Deze week werd de vergunning van dat bedrijf ingetrokken door de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Door de hoge gasprijzen kon Welkom de leveringszekerheid aan de 90.000 klanten niet meer garanderen. Niemand komt overigens zonder energie te zitten, want Eneco neemt het klantenbestand over en biedt alle afnemers een nieuw contract aan.

Vacatures

Supply Chain Coördinator

Sunoil Biodiesel Holding B.V.

Assemblage- / Productiemedewerkers (m/v) (ook vakantiekrachten)

Mark B.V.

Baliemedewerker

Stedelijk Museum Meppel

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nog geen toegang tot PREMIUM, abonneer je hier

Nieuws

menu