Studenten die tijdelijk bij de GGD werkten tijdens de coronapandemie keren mondjesmaat terug naar de horeca

Van veel tijdelijke medewerkers wordt het contract bij de GGD niet verlengd nu de coronapandemie vrijwel is bedwongen. De horeca hoopt dat voormalige werkstudenten weer terugkomen. Maar zo vlot gaat dat niet.

Het terras van café Hooghoudt in Groningen. De horeca zit te springen om mensen, maar veel voormalige medewerkers die tijdelijk bij de GGD hebben gewerkt, hebben de weg terug nog niet gevonden.

Het terras van café Hooghoudt in Groningen. De horeca zit te springen om mensen, maar veel voormalige medewerkers die tijdelijk bij de GGD hebben gewerkt, hebben de weg terug nog niet gevonden. Foto: archief Corné Sparidaens

Tekorten aan personeel zijn er nog steeds, maar het lijkt er op dat een aantal studenten dat afgelopen jaren de horeca voor de GGD verruilde de weg terug weer heeft gevonden. Dat zegt Irene van der Velde, voorzitter Koninklijke Horeca Nederland Groningen. ,,Je merkt dat mensen weer terug komen en in de horeca aan de slag gaan. Er is weer vertrouwen in onze sector’’, aldus Van der Velde.

Nieuws

menu