Vanaf juni kan het. Zorgeloos op vakantie met andere coronavrije toeristen

Heerlijk relaxen aan het hotelzwembad zonder mondkapje, samen met andere coronavrije hotelgasten. Foto: Shutterstock

Reisorganisatie Corendon biedt vanaf 26 juni ‘coronavrije’ vakanties naar een beperkt aantal bestemmingen. Mensen mogen dan hun hotel niet uit.

Klanten van Corendon worden vanaf die datum vlak voor hun vlucht getest op het coronavirus, op een testlocatie vlakbij Schiphol. Daarnaast voert de touroperator extra maatregelen in voor de transfer naar de luchthaven, het inchecken, de vlucht en de transfer naar het all-inclusive hotel om het besmettingsgevaar te minimaliseren.

Vrije en zorgeloze vakantie zonder verplichte mondkapjes

Met deze stappen hoopt Corendon een veilige vakantie te organiseren zonder verplichte mondkapjes of 1,5 meter afstand. „Dat is voor ons geen vakantie”, aldus topman Steven van der Heijden van de reisorganisatie.

„Wij willen dat onze klanten zich vrij en zorgeloos kunnen bewegen. Zowel tijdens de vlucht als in het hotel, kunnen onze gasten zich net zo ontspannen en zich in de watten laten leggen als onder normale omstandigheden.”

De belangrijke voorwaarde voor de ‘coronavrije’ vakantie is dat gasten het hotel niet mogen verlaten. Anders kan Corendon niet meer garant staan voor hun veiligheid. De touroperator hoopt dat klanten dat accepteren in ruil voor een ‘onbezorgde’ vakantie.

Betrouwbare coronasneltesten

Eerder zei Van der Heijden al op NPO Radio 1 te verwachten dat er 200.000 tot 300.000 tests nodig zijn om dit seizoen op deze manier te kunnen doorwerken.

Het testen voor het longvirus gebeurt volgens ,,wetenschappelijk onderzochte en betrouwbare coronasneltesten”, belooft de reisorganisatie.

Vakantiegangers kunnen zich voor 50 euro per persoon kort voor het vertrek van de vlucht laten testen, aldus de reisorganisatie. Daarna zorgt Corendon ervoor dat vakantiegangers zoveel mogelijk in een beschermde omgeving blijven.

Dit betekent dat de buschauffeurs van de transfer naar Schiphol, piloten en cabinepersoneel van Corendon-vliegtuigen en de medewerkers van het hotel met grote regelmaat getest worden op Covid-19.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Economie
Coronavirus
menu