Vrouwen vertrekken vaker uit Noorden. Ze zijn hoger opgeleid, maar volgen ook vaak hun man. Daar hebben vooral de Ommelanden last van

Jongvolwassenen in Drenthe, Groningen en Friesland zijn honkvast. 80 procent van hen woont op zijn 28ste nog steeds of weer in een van deze drie provincies. Vrouwen vertrekken overigens aanzienlijk vaker uit het Noorden dan mannen.

Jongeren tijdens de laatste Keiweek in Groningen, waarin aankomende studenten kennis maken met de stad en het verenigingsleven. Groningen weet in tegenstelling tot het omliggende platteland wel genoeg hoogopgeleiden aan te trekken.

Jongeren tijdens de laatste Keiweek in Groningen, waarin aankomende studenten kennis maken met de stad en het verenigingsleven. Groningen weet in tegenstelling tot het omliggende platteland wel genoeg hoogopgeleiden aan te trekken. Foto: Archief Corné Sparidaens

Dat blijkt uit onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool. Voor de Talentmonitor onderzochten wetenschappers de loopbanen van noordelijke Nederlanders. Waar groeien ze op? Welke studies volgen ze? Waar gaan ze werken na hun afstuderen? In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kiest de overgrote meerderheid voor een leven in het Noorden.

Vacatures

Elektro- / Koeltechnisch Eindmontage medewerker (m/v)

Mark B.V.

Lid Raad van Toezicht

Zonnehuisgroep Noord

Baliemedewerker

Stedelijk Museum Meppel

Nieuws

menu