Waarom een kenteken op een trekker nu echt verplicht is (behalve voor deze voertuigen)

Actievoerende boeren denderden de afgelopen week met tractoren door het land zonder of met afgeplakte kentekens. Vanaf vrijdag is dit niet meer toegestaan. (Land)bouwvoertuigen moeten geregistreerd zijn bij de RDW en voorzien van een kenteken.

Boeren voeren illegaal actie op snelweg tussen Hengelo en Deventer. Vanaf vrijdag 1 juli gaat de kentekenplicht in voor onder meer tractoren waardoor de actievoerders sneller te achterhalen zijn.

Boeren voeren illegaal actie op snelweg tussen Hengelo en Deventer. Vanaf vrijdag 1 juli gaat de kentekenplicht in voor onder meer tractoren waardoor de actievoerders sneller te achterhalen zijn. FOTO VINCENT JANNINK

De verplichting zou eigenlijk al op 1 januari ingaan. De ministeries van Infrastructuur & Waterstaat en Justitie en Veiligheid besloten echter een coulanceperiode te hanteren tot 1 juli. De verklaring was dat de RDW de aanvragen niet voor 1 januari kon verwerken, onder andere doordat er veel meer meldingen binnenkwamen dan verwacht. Het zelfstandige bestuursorgaan mikte in eerste instantie op circa 550.000 (land)bouwvoertuigen en grondverzetmachines, maar de teller staat nu al op bijna 700.000.

Boer met tractor zonder kenteken riskeert hoge boete

Vacatures

GOED VOLK! M/V

Tuincentrum Gernell

CNC Verspaner

Metaaldraaierij Dondorff

Proces Operators

EOC Nederland

Nieuws

menu