Wasserij Klein in Kolham overgenomen

Een wasserij in Heerenveen. Foto: archief Niels Westra

Wasserij Klein in Kolham met 35 werknemers wordt overgenomen door branchegenoot Blycolin in Zaltbommel. Beide partijen werken al sinds 1988 samen.

Klein is gespecialiseerd in horecatextiel en is al actief sinds 1937. Het bedrijf heeft een capaciteit van 70.000 kilo wasgoed per week. Klein gaat verder onder de naam Blycolin Laundry Kolham. Eigenaar Peter Heller blijft nog enige tijd aan het bedrijf verbonden. Beide bedrijven willen niet zeggen welk bedrag met de overname is gemoeid.

Verhuur van linnen aan hotels, wellnesscentra en restaurants

Het is de achtste overname van Blycolin. De onderneming uit Gelderland verhuurt linnen aan hotels, wellnesscentra en restaurants. ,,De overname gaat ons helpen om de geplande groei van ons bedrijf te realiseren en de continuïteit van onze dienstverlening aan onze klanten te verzekeren”, aldus Marc van Boekholt, CEO van Blycolin.

In maart 2019 werd een wasserij in Heerenveen overgenomen; vorig voorjaar een onderneming in Rotterdam. Behalve in de Benelux is het bedrijf ook actief in Duitsland, Zwitserland en Polen.

Nieuws

Meest gelezen

menu