Werklozen in Drenthe en Groningen opgeleid tot energieadviseurs

Twaalf werklozen in Groningen en Drenthe gaan vanaf volgende week een opleiding volgen voor energieadviseur. Het werkleertraject duurt in totaal drie maanden.

Een installateur is bezig met het installeren van een warmtepomp bij een verwarmingsketel, als onderdeel van een project om een jaren-60 woning energiezuinig te maken. Er is steeds meer vraag naar warmtepompen om het energieverbruik te verminderen. Energieadviseurs kunnen hier advies voor geven.

Een installateur is bezig met het installeren van een warmtepomp bij een verwarmingsketel, als onderdeel van een project om een jaren-60 woning energiezuinig te maken. Er is steeds meer vraag naar warmtepompen om het energieverbruik te verminderen. Energieadviseurs kunnen hier advies voor geven. Foto: archief ANP/Koen van Weel

De opleiding wordt gegeven in het Biosintrum in Oosterwolde (Friesland) en verzorgd door het opleidingsinstituut Etran, dat zich richt op de klimaattransitie. Etran zorgt ook voor stageplekken en bemiddelt voor de geslaagden van de opleiding naar een baan.

Onderzoek naar energieverbruik van gebouwen

Nieuws

menu