Wie over de grens gaat werken, moet zich goed informeren, zeggen de medewerkers van het Grens Info Punt in Bad Nieuweschans. 'Voor veel mensen is het vaak te complex'

De medewerkers van het Grens Info Punt in Bad Nieuweschans. Vlnr Jeannine Boomker, Kerstin van Hoorn, Martin Schuttenbeld en Karin Eden.

De medewerkers van het Grens Info Punt in Bad Nieuweschans. Vlnr Jeannine Boomker, Kerstin van Hoorn, Martin Schuttenbeld en Karin Eden. Foto: Huisman Media

Hoe zit het met de belasting in Duitsland en met de sociale verzekering? En het pensioen? Vragen die vaak voorbij komen tijdens de spreekuren van het Grens Info Punt in Bad Nieuweschans.

Het Grens Info Punt (GIP) maakt onderdeel uit van de in 1977 opgerichte Eems Dollard Regio, de noordelijkste Europese grensregio langs de Nederlands-Duitse grens. De grensoverschrijdende organisatie telt zo’n honderd leden die met elkaar samenwerken en informatie uitwisselen. Het zijn openbare instellingen uit de provincies Groningen, Drenthe en Friesland aan de Nederlandse kant van de grens en uit Oost-Friesland, het Emsland en het gebied rond Cloppenburg aan de Duitse zijde.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's