Wilma Mansveld nieuwe voorzitter raad van toezicht New Energy Coalition in Groningen. 'Grote schoenen te vullen na Max van den Berg'

Wilma Mansveld. Foto: Archief/ Corné Sparidaens

Wilma Mansveld wordt de nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van New Energy Coalition in Groningen. De oud-staatssecretaris volgt Max van den Berg op, die statutair terugtreedt.

New Energy Coalition is een netwerk van kennisinstellingen, bedrijven, overheden en ngo’s die samen werken aan de versnelling van de energietransitie voor een duurzame toekomst. Het Zernikecomplex in Groningen is de thuisbasis van de stichting.

‘Voorzitter met passende statuur’

Max van den Berg, die zijn termijn als voorzitter van de RvT op 1 januari 2022 statutair afsluit, vervulde een bepalende rol in het ontstaan en de ontwikkeling van New Energy Coalition.

,,Het zijn grote schoenen om te vullen na Max, die de wording van onze organisatie met grote toewijding heeft aangevoerd”, zegt directeur Marieke Abbink dan ook. Maar: ,,Met Wilma Mansveld krijgen we een voorzitter met de passende statuur, kennis en ervaring.”

Mansveld is directeur van de Veiligheidsregio Groningen. Daarvoor was onder meer staatssecretaris voor Infrastructuur en Milieu in het kabinet Rutte II, gedeputeerde voor de provincie Groningen en secretaris van de Sociaal Economische Raad Nederland.

Dick Pouwels voor Henk Pijlman

Een verdere wisseling van de wacht per 1 januari betreft de opvolging van Henk Pijlman. Hij draagt zijn zetel in de raad van toezicht namens Hanzehogeschool Groningen over aan Dick Pouwels (52), bestuursvoorzitter van de hogeschool.

De volledige raad van toezicht bestaat vanaf 1 januari uit Wilma Mansveld (voorzitter), Ulco Vermeulen, Peter den Oudsten, Jouke de Vries en Dick Pouwels.

Nieuws

Meest gelezen

menu