Winkels en horeca willen dat kabinet Nederland weer 'open' doet: 'We moeten naar een systeem waarbij winkels en de maatschappij kunnen blijven draaien'

Foto: ANP

Winkeliersverenigingen INretail en Raad Nederlandse Detailhandel (RND) willen dat het nieuwe kabinet het weer mogelijk maakt dat winkels opengaan. Nederland zou van de 'pauzestand' moeten, meent INretail bijvoorbeeld. Ook Koninklijke Horeca Nederland (KHN) herhaalt dat het land weer open moet en roept op Nederland 'uit de sluimerstand' te halen.

INretail denkt dat ”iedereen zijn leven terug wil”. Dat is volgens een woordvoerder ”heel goed mogelijk als iedereen zich aan de regels houdt”. ,,We moeten naar een systeem waarbij winkels en de maatschappij kunnen blijven draaien.” Dat systeem zou wat de zegsman betreft moeten bestaan uit een maximaal aantal bezoekers per vierkante meter winkel, wat zou kunnen verschillen al naar gelang de situatie rond corona. ,,Aan die knop moeten we gaan draaien. Daarover willen we in overleg met het ministerie van Economische Zaken.”

Vacatures

CNC Verspaner

Metaaldraaierij Dondorff

Receptioniste/Administratief Medewerker

Van Dijk De Jongh Notarissen

Proces Operators

EOC Nederland

Nieuws

menu