Witec jaar langer laatste winnaar Groninger Ondernemingsprijs. Nieuwe finale in november 2021. Maar: 'Welke criteria hanteren we dan?'

Winfryd de Haan (links) in gesprek met Marcel Nieuwenhuis. 

Witec uit Stadskanaal won in november 2019 de Groninger Ondernemingsprijs. De eerstvolgende Groninger Ondernemingsprijs wordt niet vrijdag, maar pas over een klein jaar uitgereikt. Voorzitter Winfryd de Haan van Stichting Groninger Ondernemingsprijs maakte dit vrijdag bekend in een een tweegesprek met Marcel Nieuwenweg.

Dit tweegesprek vond plaats in een lege zaal Martiniplaza in Groningen, dat vrijdag eigenlijk het decor zou vormen voor de finale van de Groninger Ondernemingsprijs 2020. Nieuwenweg zou deze finale presenteren.

Maar die finale ging niet door. Sterker nog, in april werd de hele competitie geannuleerd, omdat ,,bedrijven met heel andere dingen bezig zijn”.

Om tafel met het bedrijfsleven

,,Toch kijken we al wel vast vooruit naar wat deze crisis betekent voor de Groninger Ondernemingsprijs 2021. Hoe zal die editie eruitzien? Welke criteria hanteren we dan? Om dat uit te vinden, gaan we nog met een groep relaties in gesprek”, vertelde De Haan in het gesprek met Nieuwenweg.

,,We gaan letterlijk en figuurlijk ‘om tafel’ met het bedrijfsleven, het onderwijs en de overheid en kijken gezamenlijk naar de nieuwe werkelijkheid. Hoe ziet die eruit? En wat betekent die voor het ondernemerschap en voor het economisch klimaat? En natuurlijk ook: wat zijn de consequenties voor de Groninger Ondernemingsprijs 2021? Moeten we bijvoorbeeld de criteria voor de beste onderneming aanpassen?”

Inschrijving in tweede kwartaal van 2021

De inschrijving wordt in het tweede kwartaal van 2021 geopend. De Haan: ,,De finale staat al wel gepland, die vindt plaats op donderdagavond 18 november in MartiniPlaza. Hopelijk hebben we dan een modus gevonden om deze prachtige prijs weer op een veilige manier uit te kunnen reiken. We houden iedereen op de hoogte.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Economie
menu